MODERATERNA I STOCKHOLMS STAD & LÄN Sten Nordin/Pehr Granfalk (M) gratulerar Malmö som officiell värdstad för ESC2013

I dag offentliggjorde Sveriges Television att Malmö stad valts ut att stå som värdstad för Eurovision Song Contest (ESC2013) som 2013 skall arrangeras i Sverige. Med anledning av detta gratulerar Sten Nordin (M), finansborgarråd och kommunstyrelsens ordförande i Stockholm, tillsammans med Pehr Granfalk (M), kommunstyrelsens ordförande i Solna, Malmö till värdskapet.

– Vi gratulerar Malmö till värdskapet och ser fram emot evenemanget nästa år. ESC2013 är ett viktigt och bra evenemang som nästa år kommer marknadsföra hela vårt land, inte bara värdstaden, internationellt, säger Sten Nordin (M), finansborgarråd och kommunstyrelsens ordförande i Stockholms stad.

– Naturligtvis hade vi gärna sett att SVT valt Stockholm och Solna för ESC2013 men vi är också glada för Malmö stads skull. Friends Arena i Solna är en av Europas mest moderna och kompetenta arenaanläggningar. ESC2013 hade varit ett mycket attraktivt evenemang att arrangera men många fler chanser kommer, säger Pehr Granfalk (M), kommunstyrelsens ordförande i Solna.

Presskontakt:
Oliver Carrà, presskontakt Sten Nordin, 076-12 29 202
Anton Vajk, presskontakt Pehr Granfalk, 070-52 41 482

Pressbilder på Nordin och Granfalk (Fotograf: Peter Knutson resp. Charlie Bennet) finns för nedladdning i resurslänkssamlingen samt på länk:

 

Bakgrund:

Pehr Granfalk

Efter svenska bidraget med artisten Loreen Talhaoui i Eurovision Song Contest vunnit 2012 års tävling står det klart att Sverige blir värdnation för Eurovision Song Contest 2013 (ESC2013).
Var i landet och i vilken eller vilka städer evenemanget skall genomföras har tills i dag dock ännu ej varit bestämt. SVT som huvudman för arrangemanget av själva tävlingen och evenemang i anslutning har senaste månaderna fört dialog med de städer eller sammanslutningar av städer som uttryckt intresse att stå som värdar för 2013 års evenemang.

Stockholm och Solna gick den 21 juni fram med en formell gemensam ansökan att samarrangera evenemanget i Stockholm och Solna.
Detta då de två städerna kompletterar varandra med en evenemangsarena i internationell toppklass i Solnas Friends Arena och goda turistekonomiska och besöksnäringsmässiga förutsättningar som ett sådant evenemang förutsätter, så som minst 3 000 hotellrum m.m.

Om du är rättighetsinnehavare och har invändningar kontakta gärna oss via vår kontaktform.

Källa: