Solnas kulturmiljöpris

Solna hembygdsförening delar årligen ut ett pris till en person som gjort en betydelsefull insats för stadens kulturmiljö. Med kulturmiljö avses den miljö som genom historien ständigt formas av människorna. Insatsen skall ha bestått i att på ett positivt sätt bevara, forma, utveckla, förändra eller dokumentera kulturmiljön.

cropped-Karolinska-institutets-aula

År 2017 delas priset ut på på Charlottenburgskvällen torsdagen den 1 juni.

Pristagaren utses av en jury som i år består av Ulla Larsson, ordförande i hembygdsföreningen, Jörgen Mark-Nielsen, vice ordförande i hembygdsföreningen och Johanna Molvin, konst- och kulturstrateg i Solna stad.

Alla är välkomna att nominera pristagare till 2017 års kulturmiljöpris. Skicka din nominering med motivering till Ulla Larsson, Solna hembygdsförening, Bollgatan 12, 169 51 Solna. Märk kuvertet ”Kulturmiljöpris 2017”. Vi vill ha nomineringen senast den 31 mars 2017.

Dessa personer har tilldelats Solna kulturmiljöpris:

Oskar-Hannu-beskuren2015: Ebba Åsman, Johannes Nygren, Oskar Hannu (bilden) och Vilma Ogenblad för att som ett skolarbete på Södra Latins gymnasium gjort filmen ”Kärnan! – kulturberättelser från Solna” som väver ihop vår hembygds kulturhistoria och samtid på ett spännande sätt och gjort filmen tillgänglig för alla på internet.

 

 

 

 

 

 

Teater-SAT-274x3002014: Teater SAT för att i 25 år ha utvecklat och förgyllt kulturlivet i Solna genom ett stort antal amatörteaterföreställningar i stadens kulturmiljöer.

 

Källa: https://www.hembygd.se/solna/kulturmiljopriset/

Webbdesign Blistar AB