Årets företagare prisade i Solna

Axel Kling, VD för snabbväxande IT-företaget Snow Software AB, är årets företagare i Solna. Det står klart sedan det gångna årets mest framstående entreprenörer korats. Det nyinstiftade priset Årets unga affärsidé går till trion bakom nystartade företaget Mobuylr medan Årets CSR-företag är LeXman AB. 

Handelskammaren, Företagarna, Solna nyföretagarcentrum och Solna stad utser varje år årets företagare i Solna.Axel Kling, VD för Snow Software AB tilldelades priset under Solna frukostbricka tisdagen den 6 december 2011.

Snow Software AB hjälper andra företag att kontrollera sina mjukvarutillgångar genom att erbjuda program för hantering och underhåll av såväl licenser som programvaror. Företaget har under de fyra senaste åren ökat sin omsättning med 200 procent. Vinstmedlen har behållits i företaget för att stödja tillväxten och företaget siktar på att inom några år bli störst i världen inom sin nisch.

Personalpolitiken uppmuntrar till självständigt arbete och personlig utveckling och nyckelpersoner kan erbjudas att bli delägare. Stoltheten över programvarorna och bolagets snabba tillväxt är också viktiga drivkrafter för personalen, skriver juryn i sin motivering.

Årets unga affärsidé och Årets CSR-företag
För första gången delar även Solna stad tillsammans med Idélab Solna och Fabege ut priset för Årets unga affärsidé. Utmärkelsen går till trion Josef Ben Abla, Maciej Strama och Honia Kader för utvecklingen av företaget Mobuylr, som erbjuder ett nytt sätt för butiker att ta betalt med hjälp av SMS. Vinnartrion kan i och med vinsten se fram emot ett tillskott av aktiekapital till företaget på 50 000 kronor från huvudsponsorn Fabege.

Årets CSR-företag är Lexman AB som tar emot arbetssökande i praktik med syfte att det ska leda till en anställning. Företaget har varit särskilt öppna för att ta emot personer med olika bakgrund, samt ge dem flera chanser för att praktiken ska leda till en anställning.

– Solna har av Svenskt Näringsliv utsetts till landets företagsvänligaste kommun fyra år i rad och vill fortsätta att vara det i framtiden. Vi skapar en miljö som stödjer både nya och etablerade verksamheter, säger Lars-Erik Salminen, kommunstyrelseordförande i Solna.

För mer information, kontakta

Lars-Erik Salminen
kommunstyrelseordförande Solna stad
tel: 08 734 21 22
e-post: lars-erik.salminen@solna.se

Åsa Bergström
näringslivschef Solna stad
tel: 0702 88 58 90
e-post: asa.bergstrom@solna.se

 

Källa:

Webbdesign Blistar AB